Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Sosyal medyada ‘Kiki’ dansı çılgınlığı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

‘Kiki’ dansı akımı, son günlerde sosyal medyada ünlüler ve aktivistler arasında hızla yayıldı. Kiki dansında, kullanılan araç seyir halindeyken Kanadalı rapçi müzisyen Drake’in bu yıl çıkan “In my feeling” şarkısı eşliğinde dans ediliyor, şoför ise dans eden kişinin videosunu çekiyor.

Kiki akımı, komedyen Shiggy’nin bu dansı yaptığı videosunu Instagram’da paylaşması, ardından da dünyaca ünlü oyuncu Will Smith’in Macaristan’ın Budapeşte Köprüsü’nün tepesinde dansı yapmasının ardından hızla yayıldı.

Yayınlanan videoda ünlü oyuncu Smith’in, “Yaptığım şey yasadışı ve çok tehlikeli” diyerek yüksek köprüye tırmandığı görülüyor.

Kiki dansı, başlangıçta araba olmadan yayılmıştı. Dansın videoları, sosyal medya sitelerinden #InMyFeelingChallenge, #KikiChallenge ve #DoTheShiggy etiketleri (hashtag) üzerinden yayılıyor. Arap dünyasında da #Kiki etiketi Twitter’da en çok kullanılan etiketler arasında.

Arap ünlüler de söz konusu şarkıyı söyleyerek ya da sevdikleri başka şarkılarla Kiki dansı akımına katıldı. Mısırlı oyuncu Dina El Sherbiny şarkıcı Amr Diyab’ın ‘Shawakna’sı, Mısırlı oyuncu Yasmeen Raess ise şarkıcı Muhammed Fuad’ın ‘Saat Bashtak’ parçası eşliğinde dans etti.

Onların ardından Tunuslu aktris Dorra, Bahreynli şarkıcı Hala Al Turk, Mısırlı oyuncu Riham Ayman, şarkıcı Lara Scandar ve son olarak Mısırlı kaleci Essam El-Hadary de bu akıma dahil oldu.

Arap dünyasında çok sayıda sosyal medya kullanıcısı dans videoları çekerek paylaşırken, bazı çevrelerin de tepkisiyle karşılaştı.

Araçta yapılan Kiki dansı, gürültülü ve tehlikeli olduğu için Mısır’daki trafik yetkilileri tarafından eleştirildi. Dansın kazalara ve trafiğin aksamasına yol açabileceği belirtilirken, bunu uygulayanlara 100 ila 300 Mısır lirası (6 ila 17 dolar) para cezası verileceği kaydedildi.

Son zamanlarda sosyal medyada ‘buz akımı’ ve ‘acı biber akımı’ gibi pek çok değişik akım ortaya çıktı.