Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Üç İsrailliyi bıçaklayan Filistinli öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Batı Şeria’nın Ramallah kenti yakınlarındaki yerleşim yerinde dün bir Filistinli üç İsrailliyi bıçakladı. Olayda bir İsrailli hayatını kaybederken iki kişi de yaralandı. Filistinli saldırgan, olayın ardından öldürüldü.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sıkı güvenlik önlemlerine rağmen söz konusu şahsın, Adem yerleşim birimine sızarak üç kişiyi bıçakladığını ve ardından öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail makamları, bir yerleşimcinin olay anında öldüğünü, diğer iki yerleşimcinin ise, biri ağır diğeri hafif olmak üzere yaralandığını belirtti.

İsrail basını, bir yerleşimcinin, İsraillileri bıçaklayan şahsı vurup öldürdüğünü doğruladı. Ancak çıkan haberlerde, saldırıda kullanılan alete ilişkin bilgi verilmedi.

Bu olaydan sonra İsrail, Ramallah ile Kudüs arasındaki yerleşim biriminin çevresini kapattı ve başka şahısların da alana sızmış olma ihtimaline karşı yerleşimcileri evlerinde kalmaları yönünde uyardı.

Şarku’l Avsat’ın ulaştığı bilgilere göre ordu, 1980’de kurulan yerleşim yerine nasıl girildiği hakkında soruşturma başlattı.

İsrailli kaynaklar, ordunun, saldırganı yerleşim yerine getirmesi muhtemel aracın peşinde olduğunu belirtti.