Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen’deki çatışmalarda 6 Husi lider öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’in kuzeyindeki Saada ilinin batısında bulunan el-Malahit bölgesinde, Yemen Ulusal Ordusu ile İran destekli terörist Husi militanları arasında yaşanan çatışmalarda, 6 Husi liderinin öldürüldüğü bildirildi.

Yemen Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesi 26 Sebtember.net’te yer alan habere göre, askeri kaynaklar, geçtiğimiz hafta, Saada’da yaşanan çatışmalarda aralarında 6 Husi liderin bulunduğu çok sayıda militanın öldürüldüğünü aktardı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu tarafından desteklenen Yemen Ulusal Ordusu’na bağlı güçler, Saada’da “Yılanın başını ezmek” operasyonu kapsamında, Husilere karşı çatışmalara girişiyor.

Husi mevzilerine yoğun top ateşi

Öte yandan, ulusal ordu kuvvetleri, Yemen’in el-Cevf ilinin batısındaki Ham cephesinde ise Husi militanlara ait mevzileri yoğun top ateşine tutuyor.

Ordu güçleri tarafından düzenlenen top ateşi bombardımanında, çok sayıda Husi militan ölürken, Husilere ait bazı zırhlı araçlar da imha edildi.

Arap Koalisyonu’na ait savaş uçaklarının, bölgede hareket halinde bulunan bir askeri aracı hedef alarak imha ettiği de gelen bilgiler arasında.