Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen’deki Husi operasyonunda 30 milis öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen Ulusal Ordusu, Beyda şehrinde yer alan Melacim beldesini Husilerden kurtarmaya yönelik yürüttüğü operasyonlarda en az 30 Husi milisi öldürdü.

26sepnews.net sitesine açıklama yapan Yemenli askeri bir kaynak, Arap Koalisyonu tarafından desteklenen Yemen Ulusal Ordusu ve Halk Direnişi Güçleri’nin (HDG) birimlerinin Melacim beldesine ilerlemeye devam ettiği ve Âşar kavşağını geçtiğini bildirdi.

Yemen Ulusal Ordusu ve HDG’nin ayrıca Numan beldesindeki Husi milislerin mevzilerine yönelik havan topu ve ağır silahlar ile saldırı başlattığını aktaran kaynak, milislerin bu saldırıya sivil-asker ayrımı yapmadan karşılık verdiğinin altını çizdi.

Ordu, Husilerin kalesi Saada şehrine bağlı Haşva beldesinin kuzeydoğusunda yer alan stratejik Rabia sıradağlarının kurtarılmasının ardından Saada’da altıncı cephesini açtı.

Yemen Ulusal Ordusu’nda görevli Albay Muhammed Emlisi, Rabia sıradağlarının kurtarılması esnasında yaşanan çatışmalarda 19 Husi milisin öldürüldüğünü aktararak, Saada’da altıncı cepheyi açtıklarını söyledi.

Yaklaşık 9 saat süren çatışmaların ardından 21 Husi milisinin yakalandığı bilgisini de veren Albay, büyük miktarlarda silah ve mühimmat ele geçirildiğini de belirtti.

Hudeyde cephesinde ise, Arap Koalisyonu’nun Husi milislerin askeri mevzilerine yönelik saldırısında 28 milis öldürüldü.