Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kaybolan Malezya uçağı raporu hayal kırıklığına uğrattı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bundan dört yıl önce 239 yolcusuyla radarlardan kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçağın sırrı bir türlü çözülemiyor. Pazartesi günü araştırma ekibinin yayınladığı raporda yeni bir bilgi sunulamadı.

Yolcuların akrabaları raporun, yakınlarının yaslarını tutmalarını sağlayacak yeni bilgileri ortaya çıkarmasını umut ediyorlardı. Ancak bazı yolcu yakınları Malezya Ulaştırma Bakanlığı’nda yapılan toplantıda raporu eleştirdiler. 400 sayfadan oluşan raporun sonuç bölümünde uçağın kaybolmasının gerçek sebebinin belirlenemediği ifade ediliyor.

Kocası, 8 Mart 2014’te Kuala Lumpur’dan kalkıp Pekin’e yöneldikten kısa bir süre sonra kaybolan uçağın içinde olan İntan Mayzura Osman, sonucun kaza kurbanlarının akrabalarını hayal kırıklığına uğrattığını ve toplantının çok tartışmalı geçtiğini söyledi.

Kazada oğlunu kaybeden Sabır İmaniyam, “toplantıda pek çok soru soruldu ancak cevaplar ölenlerin yakınlarını kızdıracak derecede yetersizdi” dedi.

Avustralya kıyısındaki Hint Okyanusu’nun güney alanını kapsayan 120.000 kilometrekarelik bir araştırma alanında, uçağın normal seyrinden saptıktan sonra hiçbir iz bulunamadı. Böylelikle Ocak 2017’de, Malezya ve Çin ile koordineli olarak Avustralya’nın liderliğindeki 2014 uçuşundan sonra başlatılan tarihin en büyük deniz keşfi durdu.

Araştırma alanından uzakta Hint Okyanusu’nun batı kıyılarında yaklaşık 20 uçak parçası bulundu ancak yetkililer bu parçaların kaybolan Malezya uçağına ait olabileceğini söyleseler de bu parçalar gizemin çözülmesini sağlayamadı.