Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Arap Koalisyonu: Babu’l Mendeb’de gerekli önlemleri aldık | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Babu’l Mendeb Boğazı ve Güney Kızıldeniz’deki seyrüsefer özgürlüğü ve ticaretin devamlılığı için uluslararası toplumla koordinasyon içinde gerekli tüm önlemleri aldığını duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Koalisyon tarafından yapılan açıklamada, İran destekli Husi milislerinin Babu’l Mendeb Boğazı ve Güney Kızıldeniz’de seyrüsefer özgürlüğünü hedef alan terörist faaliyetlerini sürdürdüğü belirtildi.

Koalisyon Resmi Sözcüsü Türki el-Maliki, “Ortak Kuvvetler Komutanlığı, geçtiğimiz günlerde İran’ın desteklediği Husi milisleri tarafından işlenen ve Babu’l Mendeb Boğazı ile Güney Kızıldeniz’deki seyrüsefer özgürlüğünü hedef alan tüm terörist eylemlerin değerlendirmesini yaptı. Milisler son olarak bir Suudi petrol tankerini hedef almışlardı” açıklamasında bulundu.

Albay Maliki, Husi milislerinin terörist yaklaşımlarının, bölge ve dünya devletlerinin çıkarlarına zarar veren çevresel ve ekonomik bir felakete neden olacağına dikkat çekti.

Koalisyonun uluslararası hukuk ve ilgili Güvenlik Konseyi kararlarına uygun olarak, uluslararası toplumla koordinasyon içinde gerekli önlemleri aldığına işaret eden Sözcü, bölgesel ve uluslararası güvenliği sağlamak ve küresel ekonominin istikrarına katkıda bulunmak için gösterilen ortak çabaların sürdürüldüğünü vurguladı.