Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen’deki operasyonlarda iki Hizbullah uzmanı öldürüldü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen ordusu, Perşembe günü gece geç saatlerde Koalisyon güçlerinin bombardımanı sırasında Hizbullah örgütünden bazı uzmanların öldürüldüğünü bildirdi.

Tuğgeneral Dr. Sadık el-Mahlafi, Koalisyon’un Hizbullah örgütünün operasyon birimini bombalaması sonucu ölen milisler arasında iki uzmanın bulunduğunu açıkladı.

Çok sayıda militan öldürüldü

Sadık el-Mahlafi, öldürülen uzmanların görevlerinin Husi milislerini denetlemek ve eğitim vermek olduğunu ifade etti. İki uzmanla birlikte ülkenin çeşitli bölgelerinde yapılan operasyonlarda onlarca Husi militanı da etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, Yemen Ulusal Ordusu ve Halk Direniş Güçleri, Husilerin askeri bölgelere sızma girişimlerini engellediler. Beyda’daki Yemen Ordusu ve Halk Direniş Güçleri’nin Şarku’l Avsat’a yaptıkları açıklamada; Husilerin Fedha bölgesindeki askeri mevzilere gerçekleştirdikleri saldırıların geri püskürtüldüğü ifade edilirken, bu bölgenin birkaç gün önce ele geçirildiğini vurguladılar. Son operasyonlarda ayrıca bazı stratejik bölgeler de Husilerin elinden geri alındı.

Operasyonlar kararlılıkla devam ediyor

Yemen Ulusal Ordusu ve Halk Güçleri, Hudeyde’nin güneyindeki Dureyhimi eyaletinden Husileri temizlemek için başlatılan operasyonlarını sürdürüyor. Yerel kaynaklar Şarku’l Avsat’a, “Darbeci Husi milisleri operasyonların başlamasıyla beraber Dureyhimi kentine giriş ve çıkışları yasakladılar. Birçok köy milislerden temizlendi. Darbeciler, şehrin merkezinde Koalisyon güçlerine karşı insan kalkanı oluşturmak için bölge sakinlerinin buradan ayrılmasına izin vermiyor” açıklamasında bulundular.

Kaynaklar, Husilerin evlere baskın düzenleyerek bazı kişileri tutukladığı ve ardından hapse attığını ifade etti.