Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husiler Hudeyde’de hastaneye saldırdı: 52 ölü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen meşru hükümeti, Hudeyde kentindeki es-Sevre hastanesine yapılan ve 50’den fazla sivilin ölümüne yol açan saldırıdan İran destekli darbeci Husi milisleri sorumlu tuttu.

Hudeyde’deki balık pazarına ve es-Sevre hastanesine dün düzenlenen hava saldırısı sonucu 52 kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi yaralanmıştı.

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu çirkin saldırının uluslararası insan haklarını ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’ni ihlal ettiği belirtilirken, zaman aşımına uğramayacak bir savaş suçu olduğu ifade edildi.

Şarku’l Avsat tarafından aktarılan açıklamaya göre Bakanlık, söz konusu suçun kasıtlı olduğunu ve Birlemiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) toplantısı ile eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakanlık, gözlemcilerin ve görgü tanıklarının, Husi milislerinin askeri kışla haline getirdiği çevre mahalleleri havan topları kullanarak saldırıyı gerçekleştirdiğini doğruladığını aktardı.

İnsan Hakları Bakanlığı, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği başta olmak üzere uluslararası toplumu siviller için acilen harekete geçmeye, bu tür saldırıları açık bir şekilde kınamaya ve darbeci Husi milislerinin suçlarını durdurmaya çağırdı.

Bakanlığın açıklamasında bu tür ihlallerin düzenli olarak izlenip belgelendirildiğine, suçluları tespit ve mağdurların haklarını tazmin etmek için ilgili yerel ve uluslararası komitelere sunulduğuna işaret edildi.