Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Trump, Muller celp göndermesi halinde mahkemeye gidecek | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD Başkanı Donald Trump’un avukatı müvekkilinin, özel savcı Robert Mueller’ın mahkemeden Trump’a celp göndermesi halinde kararı bozmak için yargı yoluna gideceğini söyledi.

Bush’un önde gelen avukatlarından Jay Sekulow, ABC televizyonuna verdiği demeçte, başkanın ifade vermeye zorlanıp zorlanmayacağı konusunda herhangi bir hukuki savaşın Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını bildirdi. Trump, Rusya’nın 2016 ABD seçimlerine müdahale edip etmediğini ve Trump kampanyası ile Moskova yetkilileri arasında bir koordinasyon olup olmadığını soruşturmakla görevli özel savcı Robert Mueller’le görüşmeye gidip gitmeyeceğine henüz karar vermediğini söyledi.

Mueller’ın mahkemeyle Başkan’a celp göndererek Başkan’ı mülakata zorlama seçeneği mevcut. Ancak Sekulow, Başkan’ın Anayasa’nın ikinci maddesine göre Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen herhangi bir soruşturmayı durdurma yetkisine sahip olduğunu hatırlatıyor.

Mueller’ın soruşturması Kasım 2016 seçimlerinden aylar önce yapılan bir toplantıya odaklanıyor. Toplantı New York’taki Trump Tower’da o dönem başkan adayı olan Trump’ın oğlu Donald Jr. ve başkanın kampanya yetkilileriyle Ruslar arasında yapılmıştı.

Trump önce toplantının Rus çocukların evlat edinilmesiyle ilgili olduğunu söylemişti ancak dün Twitter’da yaptığı açıklamada toplantının, rakibi Demokrat başkan adayı Hillary Clinton hakkında bilgi almak olduğunu söyledi.

Rus hükümeti, Amerikan Kongresi’nin 2012 yılında getirdiği bir dizi yaptırıma tepki olarak Amerikalıların Rus çocuklarını evlat edinmesini yasaklamıştı.