Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan’dan Katarlı hacı adaylarına yeni hizmet | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Katar, Hac vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlarının önüne engeller koysa da, Suudi Arabistan, Katarlı hacı adayları için her türlü kolaylığı sağlamak için girişimlerini sürdürüyor.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, dün Katarlı yetkililerin Hac vazifesini yerine getirmek isteyen Katarlılar için tahsis edilen internet sitesine erişimi engellemesinin ardından, Katarlıların başvuru taleplerini almak için yeni bir portalın hizmete girdiğini açıkladı.

Ayrıca ülkede ikamet eden Katar vatandaşları için de özel bir web sitesi tahsis edildi.

Bakanlık, söz konusu adımların, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın isteği doğrultusunda atıldığını duyurdu. Böylelikle, Hac vazifesini yerine getirmek isteyen Katarlı hacı adaylarının işlemlerini kolaylaştırmak ve Cidde’deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’na giden Katar vatandaşlarının bilgilerinin, sistemli bir şekilde kaydedilmesini sağlamak amaçlanıyor.

Katar dışında bulunan Katarlılar, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’nın sitesi aracılığıyla portala girip hac işlemlerini yapabiliyor. Ancak Katar’da bulunduğu için sisteme giremeyen ya da herhangi bir sebeple işlemini tamamlayamayanlar için ise evrak işlerini sorunsuz şekilde yerine getirebilmeleri için Cidde’deki Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı’nda özel bir alan ayrılmış bulunuyor.

Katarlı hacı adayları, Qatar Havayolları dışındaki tüm uçuş firmalarıyla Suudi Arabistan’a giriş yapabiliyor.