Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suriyeli bilim insanı Asbar suikastının ardında MOSSAD mı var? | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye’de roket ve füze yapımı alanında önemli çalışmalar yürüten bilim insanı Aziz Asbar’ın ülkenin Masyaf kentinde suikasta kurban gitmesinin ardından Asbar’ın İsrail istihbaratı MOSSAD tarafından öldürüldüğü iddia edildi.

Suriyeli bilim insanı Aziz Asbar suikastı, son iki gündür İsrail’de konuşulan en önemli konu olurken, MOSSAD’ın bu suikasta karışmış olabileceği ise tartışmaların fitilini iyice ateşlemiş durumda.
New York Times gazetesi, Suriye’nin önde gelen nükleer silah ve roket uzmanı Aziz Asbar’a yönelik cumartesi günkü suikastın İsrail istihbaratı MOSSAD tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.
Aracına bomba yerleştirildi

Gazete, ismini açıklamadığı Ortadoğulu üst düzey bir istihbarat yetkilisine dayandırdığı haberinde, aracına konulan bir bombanın patlaması sonucu şoförüyle birlikte hayatını kaybeden Asbar’a yönelik suikastın MOSSAD tarafından düzenlendiğini bildirdi.

Haberde, Asbar’ın ölümünün İsrail’in son 3 sene içinde düşman ülkeye bağlı silah uzmanlarını öldürme yönündeki 4’üncü suikastı olduğu belirtildi.

İsrail tarafından geçen yıl imha edilen bir yeraltı silah fabrikası yerine Sektör 4 isimli yeni bir merkez kurmak için çalışmalar yürüttüğü belirtilen Suriyeli bilim insanı Asbar’ın, çok sayıda suikast girişiminden sağ kurtulduğu ifade edildi.

İsrail: Bu tür haberler hakkında yorum yapmıyoruz

İsrail’in suikastın sorumluluğunu kabul etmemesine rağmen, İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, “Elbette bu tür haberler hakkında yorum yapmıyoruz, şimdi de yapmayacağız. Fakat, bu adamın faaliyetlerini bildiğimizi söyleyebilirim. O, İsrail’i hedef alabilecek kimyasal silahlar ve uzun menzilli füzeleri geliştiriyordu. Onun ölmesini kesinlikle memnuniyetle karşılıyorum” dedi.

İsrail, Suriye’yi uyardı

Öte yandan, İsrail ordusu Golan Tepeleri’nde yeni tedbirler alındığı açıklayarak Şam’ı uyardı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, “Suriye’nin tamamında kontrolü sağlamakla tatmin olmayan Suriye ordusunun, eski boyutlarına erişecek, hatta onu da geçecek yeni ve daha büyük çaplı bir ordu kurduğunu görüyoruz. Bu nedenle bütün gelişmeleri takip ediyoruz ve bütün senaryolara hazırlıklıyız” diyerek uyarıda bulundu.