Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Elon Musk, Tesla açıklamasının ardından 1.2 milyar dolar kazandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Elon Musk’ın, Tesla otomotiv şirketinin hisselerini toplamak için yatırımcılara hisse başına 420 dolarlık ödeme yapmayı teklif edeceğini duyurması, Tesla’nın hisselerinin gün içinde yüzde 11’lik artışla hisse başına 380 dolara ulaşmasına neden oldu.

Hisselerinin yüzde 20’sini elinde bulunduran Musk, Tesla’nın hisse değerinin yükselmesi ile Forbes’in dünyanın en zenginleri listesindeki verilerine göre 22.1 milyar dolara sahip olan servetine 1.2 milyar dolar daha eklemeyi başardı.

Tarihin en büyük satışı olabilir

420 dolarlık teklif, pazartesi günü Tesla’nın hisselerinde yüzde 22.8’lik bir artışa sebep oldu. Tesla’nın hisselerine 420 dolar ödenip özel mülkiyete geçirilirse, yaklaşık 72 milyar dolarlık tarihin en büyük satışlarından biri olacak.

Elon Musk, Twitter hesabından, “Tesla’yı hisse başına 420 dolardan borsadan çekmeyi düşünüyorum” ifadesini kullandı. Başka bir Twitter kullanıcısının, bu durumun çok fazla baş ağrıtabileceğini yazması üzerine Musk, ‘evet’ yanıtı verdi.

Şirketin piyasa değeri 58 milyar dolara ulaştı

Öte yandan Tesla’nın hisseleri dün öğleden sonra 362.74 dolar oldu. Şirketin piyasa değeri pazartesi kapanışında 58 milyar dolara ulaştı.

Musk, bu yıl büyük zarar eden şirketini kapatmama sözünü yerine getirebileceğini kanıtlamak için yoğun bir baskı altında. Musk’ın Tesla’nın hisse değerini yükselten açıklaması, şirketin değerinin ABD merkezli otomobil üreticisi General Motors’un piyasa değerini geçmesini sağladı.