Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Hamas ve Filistinli gruplar, İsrail’e yönelik füze saldırılarını durdurduklarını ilan etti | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İsrail kuvvetleri ile Filistinli gruplar arasında karşılıklı füze saldırıları devam ederken, Gazze’deki direniş gruplarının bir araya gelerek oluşturduğu ortak operasyon odası yetkilileri, Hamas ve diğer tüm Filistinli grupların İsrail’e yönelik füze saldırılarını durdurduğunu ilan etti.

AFP’nin Gazze’deki yetkililere dayandırarak verdiği haberde, “Gazze’deki direniş gruplarının oluşturduğu ortak operasyon odası, İsrail ile aralarındaki gerilimin bittiğini ifade ederek, füze saldırıları dahil İsrail’e verdikleri askeri karşılığı sonlandırdığını ilan etti” denildi. AFP’ye konuşan yetkililer, gerilimin tamamen bitmesinin İsrail’e bağlı olduğunu ve Tel Aviv’in saldırılara devam etmesi halinde Filistinli grupların karşılık vereceğini de sözlerine ekledi.

İsrail savaş uçaklarının dün gece ve bu sabah saatlerinde, Gazze Şeridi’ndeki sivil yerleşim alanlarına yönelik düzenlediği bombardımanda, aralarında bir çocuk ve hamile annesinin de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti. Bombardımanlarda, ölenler arasında Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları üyesi Ali el-Gandur da bulunuyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgiye göre, İsrail bombardımanlarında 2’si ağır 15 kişi de yaralandı.

Şarku’l Avsat’a ulaşan bilgilere göre, Kassam Tugayları ise ortak operasyon güçlerinin bu sabah saatlerine kadar İsrail saldırılarına karşılık vermek için İsrail topraklarına 80 füze ve havan topu fırlattığını bildirdi.

İsrail Ordusu da, dün gece yayınladığı yazılı açıklamada, “Şu ana kadar Gazze’den İsrail topraklarına en az 70 füze fırlatıldı. Demir Kubbe, bu füzelerin 11’ini engelledi” ifadelerine yer verdi.

Kalan füzelerin çoğunluğunun boş arazilere düştüğünü belirten İsrail ordusu, şarapnel parçalarının isabet ettiği 2 kişinin de yaralandığını kaydetti.