Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

ABD Vatandaşlık Hizmetleri, Suudi Arabistan’daki vatandaşlarından ülkenin yasalarına tabi olmalarını istedi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan’daki ABD Vatandaşlık Hizmetleri (ACS), Suudi Arabistan’daki tüm ABD vatandaşlarından ülkenin yasalarına tam olarak uymalarını istedi.

ACS’nin resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Suudi Arabistan’daki ABD vatandaşlarının ülke yasalarına tabi olması istenirken, bu yasaların ihlal edilerek gözaltına alınmaları halinde ABD büyükelçiliği veya konsolosluğunun onları çıkarmasının mümkün olmadığı vurgulandı.

Yapılan açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın bu gibi durumlarda rolünün sadece adil ve insani muamele sağlamak, uluslararası hukuku uyarınca ve güçlerinin yettiği kadar onlara bu konuda yardım etmek olduğu kaydedildi.

ABD vatandaşlarının, bulundukları diğer ülkelerdeki yasaları bilmesi gerektiği aktarılan açıklamada, ilgili web sitelerinin yanı sıra en yakın elçilik veya konsolosluğa başvurarak yasalar hakkında daha detaylı bilgi edinmeleri istendi.

Söz konusu açıklama şu şekilde devam etti; “Suudi Arabistan’da iken, ABD’den önemli ölçüde farklı olan yasa ve yönetmeliklere tabi olursunuz. Bir kişi için mevcut koruma ABD yasalarına uygun olarak ele alınmayabilir. Yasaların çiğnenmesi sonucu verilen cezalar, ABD’deki yaptırımlardan daha ağır olabilir. Suudi Arabistan, gözaltındaki kişileri ziyaretin resmi diplomatik kanallar aracılığıyla yapılmasını talep eder. Bu da sık sık gecikmelere neden olur. Suudi Arabistan yasalarını ihlal eden kişiler sınırdışı edilebilir, gözaltına alınabilir veya hapsedilebilir. Suudi yetkilileri istisna yapmıyor. ABD büyükelçiliği ve konsolosluklarının Suudi mahkemelerinde ABD vatandaşına müsamaha gösterilmesini sağlamasının hiçbir yolu yok.”