Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Rusya ve Çin, ABD’nin Kuzey Kore’ye yeni yaptırımlar uygulamasını engelledi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Rusya, ABD’nin Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları genişletme girişimini engelledi. Çin de ABD’nin önergesini geri çeviren bir diğer ülke oldu.

Rusya ve Çin dün, ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) kara listesine bir Rus bankası ve bir kişinin yanı sıra iki Kuzey Koreli şirketin eklenmesi talebini engelledi.

Geçtiğimiz hafta ABD, BM’nin finansal işlemlerine getirdiği kısıtlamalardan kaçması için Kuzey Kore’ye yardım etmekle suçladığı Rus Agrosoyuz Bankası’nın mal varlıklarının dondurulmasını talep etmişti.

ABD’nin yaptırım talepleri arasında Agrosoyuz Bankası’nın yanı sıra, Kuzey Koreli Foreign Trade Bank’ın (FTB) Moskova Yardımcı Temsilcisi Ri Jong Won ve iki Kuzey Koreli şirket de bulunuyor.

Rusya, ABD’nin iddiaları için BM Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) itiraz edip, taleplerin yeterli bilgi ile desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Çin de Rusya gibi, ABD tarafından önerilen yaptırımlara karşı olduğunu bildirdi.

Rusya ve Çin, BMGK’ya ABD ile diyaloğa başlaması nedeniyle Kuzey Kore’yi ödüllendirmek için yaptırımların hafifletilmesi ihtimalini gözden geçirmesi için çağrıda bulundu.

ABD ise nükleer ve balistik programlarını tamamen durduruncaya kadar Kuzey Kore’ye ‘azami baskı’ uyarısı yaptı.