Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Amman’da, polis devriyesini hedef alan patlamanın kaynağı yola döşenen mayın | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, başkent Amman’ın el-Fahis semtinde, devriye gezen bir polis aracını hedef alan saldırının yola döşenen el yapımı bir bombayla gerçekleştirildiğini belirterek, saldırıda bir polisin öldüğünü 6 polisin ise yaralandığını bildirdi.

Bakanlık, dün akşam saatlerinde yaşanan saldırıya ilişkin yayınladığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi;

“Emniyet birimleri, dün, Amman’ın el-Fahis semtinde bir polis devriyesini hedef alan bombalı saldırı hakkında yaptığı soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonucunda saldırının yola yerleştirilen el yapımı bir bombayla düzenlendiği bilgisine ulaştı.”

Açıklamada, , “Saldırıda kullanılan el yapımı bomba, kimliği belirsiz kişilerce rutin devriye görevini yerine getiren polis aracının bölgeye ulaşmasından kısa süre önce yerleştirildi” bilgisine yer verildi.

Bakanlık, patlamada hayatını kaybeden emniyet görevlisinin polis memuru Ali Adnan Kavkaza olduğuna işaret ettiği açıklamada, 6 polisin de yaralandığını kaydetti.

Öte yandan, Ürdün Başbakanı Ömer el-Rezzaz, konuya ilişkin twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu cümlelere yer verdi;

“Kahraman şehidimiz Ali Adnan Kavkaza’ya Allah’tan rahmet diliyorum. Kavkaza, vatan ve ümmet yolunda hayatını feda eden şehitlere katıldı. Ürdün ise her zaman terörün boynunun üzerindeki bir kılıç olarak kalacak.”