Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husiler Saada ve Beyda’da gerçekleştirilen operasyonlarda ağır kayıplar verdi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Saada’nın kuzeyindeki Beka bölgesinde Yemen ordusu tarafından açılan ateş sonucunda bir dizi Husi militanı öldürülürken birçoğu da yaralandı.

Yemen Ulusal Ordusu’ndan General Salah Salim, Husi militanlarının Saada’da ki Beka ile Cevf iline bağlı Yetme’yi birbirine bağlayan uluslararası yola mayın döşeme girişimleri sırasında gerçekleşen saldırıda bir dizi militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Yemen Savunma Bakanlığı’na ait September.net sitesinden yapılan açıklamada, ordu güçlerinin Husi girişimlerini engelledikleri ve milis saflarında meydana gelen ölümler ve yaralanmaların ardından milisleri kaçmaya zorladıkları bildirildi.

Halk Direniş Güçleri tarafından Beyda iline bağlı Zahir ilçesinde gerçekleştirilen 2 operasyonun ardından 5 Husi öldürüldü.

Saha kaynakları, Husi milislerinin iki üyesinin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğünü, üçünün ise darbeci Husi milislerinin konuşlandığı Zahir ilçesinde bulunan Dahve bölgesi yakınlarında direniş tarafından kurulan bir pusuda öldürüldüğünü aktardı.

Eyaletin güneybatısındaki Zahir ilçesinde bulunan Melahiz bölgesindeki Husi mevzilerine yönelik gerçekleştirilen ani baskının ardından Ulusal Ordu kuvvetleri Saada kırsalında ilerleme kaydetti.

Yemen silahlı kuvvetlerinin basın merkezinin Özel Kuvvetler Komutanı Albay Ahmed el-Musabi’den aktardığına göre, Ulusal Ordu kuvvetlerinin gerçekleştirdiği ani bir baskının akabinde Melahiz çarşısı yakınlarındaki Meşabih köyü kurtarıldı ve köyü çevreleyen dağların güvenliği sağlandı.

Albay el-Musabi sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgenin Husilerin elinden kurtarılmasıyla birlikte Duveyb dağlarından gelen ve Maran sıradağları boyunca uzanıp el-Meşabih köyüne ulaşan milislerin kullandığı tedarik hattı kesildi.”

Arap koalisyonunun milislere karşı yapılan savaşlara katıldığını belirten Albay, İran tarafından desteklenen militanların saflarında ciddi insani ve maddi kayıpların yaşandığını belirtti.

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ülkenin güneybatısındaki Taiz vilayetinin durumunu incelemek, güvenlik ve istikrarını sağlamak ve kurtuluş çalışmalarının tamamlanması için gerekli talimatların verilmesi için bir cumhurbaşkanlığı komitesi oluşturulduğunu açıkladı. Bu, geçici başkent Aden’de Taiz Valisi Emin Ahmed Mahmud ve bir dizi askeri, emniyet ve saha lideri ile gerçekleştirilen görüşmeler sırasında kararlaştırıldı.

Cumhurbaşkanı Hadi, Taiz’in kurtarılması, hayatın normale dönüp bir an önce halkın acılarına son verilmesi ve emniyet ve istikrarın sağlanması için çeşitli bölgelerde gerçekleştirilen kurtarma operasyonlarındaki çabaların ve imkanların birleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak bunun ulusal bir yükümlülük olduğunun altını çizdi. Bunun yanı sıra, valilikteki gelişmeleri, hizmetlerin sağlanmasına paralel olarak kurtarma operasyonlarının tamamlanmasına yönelik plan ve çalışmaları ve yaşamın normalleştirilmesi için sunulan imkanları gözden geçirdi.