Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Mansur: Arap Koalisyonu sivilleri değil Husileri hedef aldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Arap Koalisyonu tarafından kurulan inceleme kurulu, Ortak Olaylar Değerlendirme Ekibi (JIAT) Sözcüsü Mansur bin Ahmed el-Mansur, Yemen’in Lahic ilinde Arap Koalisyonu tarafından hedef alınan bir binada Husi askeri liderlerin olduğunu duyurdu. Söz konusu evin yerleşimden uzak bir bölgede yer aldığını belirtti.

Mansur, Riyad’da düzenlediği basın toplantısında Arap Koalisyonu’nun sivilleri hedef aldığına dair iddiaları ise reddetti.

Yerleşim yerlerine uzak, izole bir bölgedeki evde Husi askeri liderleri olduğuna dair istihbarat raporları alındığını söyleyen Mansur, uluslararası bir kuruluş tarafından hazırlanan raporda sivillere ait olduğu iddia edilen evin fotoğraflarını gösterdi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Mansur, Arap Koalisyonu’nun söz konusu binayı hedef almakla doğru bir eylem gerçekleştirdiğini belirtti. Bu operasyonun insani hukuk kurallarına uygun olduğunu ve evin meşru bir askeri hedef olduğuna dikkat çekti.

Mansur, Arap Koalisyonu’nun Hudeyde Limanı’ndaki bir iskeleyi hedef almasıyla ilgili de açıklamada bulundu. Söz konusu operasyonun Husi milislerinin patlayıcı yüklü teknelerle düzenlemeyi hedeflediği saldırıyı önlemek amacıyla yapıldığı bilgisini verdi.