Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husi milisler ve ordu güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen askeri kaynaklarının dün yaptığı açıklamaya göre, İran destekli 60’ın üzerinde Husi milis, ordu güçleri ve meşruiyeti destekleyen Arap Koalisyonu güçleri tarafından Hudeyde’nin güneyindeki Dureyhimi kasabasında öldürüldü.

Ulusal ordu, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu’na bağlı Apache uçaklarının da yer aldığı operasyonda, 100’ün üzerinde Husi milisin de yakalandığını kaydetti. Husi milislerin, 13 Ağustos’ta Dureyhimi’den kaçmaya zorlandığı kaydedildi.

Yemen ordusuna bağlı Amalika Tugayları’nın medya biriminin aktardığına göre, moral bozukluğu yaşayan Husi milisler, yaşadıkları kayıpların ardından çevre mahalleler ile vatandaşların evlerine kaçarak saklandı.

Dureyhimi’nin merkezini saran Amalika Tugayları, kentin doğusundaki pek çok noktayı da ele geçirdi. Tugaylar ilerleyişini sürdürürken, onlarca Husi milis öldürüldü.

Saada’daki Husiler, üst düzey liderlerinden Ali Salih Faye’nin de koalisyon güçlerinin Dahyan bölgesindeki saldırılarında öldüğünü duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın askeri kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Faye, Sanaa’daki bir okulda Husi milislerin eğitiminden sorumluydu. Saada ve Hudeyde arasında görevlerini yerine getirerek milis toplayıp eğitiyordu.

Koalisyon jetleri, Sanaa’nın kuzeyinde yer alan Amran bölgesindeki Husi mevzilerini vurarak roketatarları imha etti.

Şarku’l Avsat’ın görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, Amran bölgesinin kuzeyindeki Harf Sufyan’a bağlı el-Amaşya’da operasyonlar sürüyor. Kaynaklar, bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğini belirterek, bu patlamalarla balistik füze sahalarının imha edilmiş olabileceğini kaydediyor.

Bu arada Saada ve batı kıyısındaki hava saldırılarında da Husilerin ağır yara aldığı ve birçok liderinin öldürüldüğü belirtiliyor.

Öte yandan Taiz kentinde meşru güçler, güneydeki Domna Kadir ilçesinin kenar mahallelerinde bir Husi saldırısını bastırdı.

Taiz’in batı cephesinde ise kuvvetler, Makbana’daki Husi mevzilerine yönelik dün sürpriz bir saldırı başlattı.

Şarku’l Avsat’a bilgi veren kaynaklar, saldırının Makbana’daki el-Fadal ve el-Hasan köylerinde yer alan Husi mevzilerinde yoğunlaştığını belirtirken, milisler arasında ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi.

Kaynaklar, Husi milislere ait savaş mekanizmaları ve mühimmatların da tahrip edildiğini belirtti.

Öte yandan Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre, dün sabah erken saatlerde Taiz’in batısında ordu güçleri ve Husi milisler arasında çatışma yaşandı. Yemen ordusuna ait “September Net” internet sitesi, söz konusu çatışmaların, Hazran, Tille Muekkene, el-Sayahi ve Tebbe el-Helve bölgelerinde yoğunlaştığını belirtti. Çok sayıda milisin öldürüldüğü, pek çoğunun da yaralandığı kaydedildi.