Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Ürdün’deki terör saldırısı şüphelileri hakkında iddianame hazırlandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Ürdün Devlet Güvenlik Mahkemeleri Genel Savcısı, geçtiğimiz Cumartesi günü, başkent Amman’da bir polis devriyesini hedef alan bombalı saldırıya karıştıkları şüphelisiyle gözaltına alınan kişiler hakkında iddianame hazırladı.

Ürdün Resmi Haber Ajansı’na (PETRA) bir açıklama yapan Devlet Güvenlik Mahkemesi kaynakları soruşturmaya dair önemli bilgiler paylaştı. Kaynaklar, gözaltına alınan şüpheliler hakkında hazırlanan iddianamede, terör eyleminde bulunmak, patlayıcı maddeler üretmek ve saklamak, yasadışı faaliyetlerde kullanmak üzere ateşli ve kesici silahlar bulundurmak ve terör saldırısı gerçekleştirerek, bir kamu binasının yıkılmasına sebep olmak gibi suçlamaların yer aldığını söyledi.

Yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten bir kaynak ise, soruşturmanın tamamlanmasının ardından şüphelilerin Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde hakim önüne çıkarılacağını belirtti.

Ürdün’de 2006 yılında yeniden düzenlenen terörle mücadele yasasına göre, iddianamede yer alan suçlamaların sabit görülmesi halinde şüpheliler asılarak idam cezasına çarptırılıyor.