Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Rumeyhi: Katar, Hac ibadetinden ziyade spor müsabakalarına heves ediyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Bahreyn Siyasi Kalkınma Enstitüsü Mütevelli Heyeti Başkanı ve Bahreyn Enformasyon Bakanı Ali bin Muhammed el-Rumeyhi, Suudi Arabistan’ın Hac mevsimine ilişkin yıldan yıla kaydettiği büyük çabalara atıfta bulunarak bunun, Arap ve İslam ülkeleri için gurur kaynağı olan sıra dışı bir başarı öyküsü olduğunu söyledi. Rumeyhi ayrıca bu büyük başarı ile titiz planlama ve uygulama karşısında dünyanın hayranlık ve saygıyla durduğunu vurguladı.

Şarku’l Avsat’a konuşan Bakan Rumeyhi açıklamasında şunları söyledi:

“Suudi Arabistan kutsal yerlere özellikle önem veriyor. Hacıların ve Umre ziyareti yapanların önündeki tüm zorlukları ve engelleri aşmak için resmi birimlerini seferber ediyor. Tüm insani kaynaklarını kullanıyor.”

Rumeyhi, Rahman’ın misafirlerine sunduğu büyük hizmetlerden ve Hac ibadetlerinin rahatlık ve huzur içinde yerine getirilmesini temin eden çabalarından da övgüyle bahsetti. Bu konuda aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüren Kral Selman’ın hükümetine muvaffakiyetler dilediğine dikkat çekti.

Rumeyhi, Katar devletinin halkını Hac ibadetlerini yerine getirmekten men etmesine yönelik de açıklamalarda bulundu:

“Katar yönetimi, halkının İslam’ın temellerinden biri olan bu azim ibadeti eda etmesinden ziyade Suudi Arabistan’daki spor müsabakalarına katılmaya daha hevesli görünüyor. Cidde, Abu Dabi ve Manama’daki bir dizi spor turnuvasına katılmaya kararlı görünen Katar rejimi, spor takımlarını kendisine ait olmayan uçaklarla taşırken halkının mukaddes Hac farizasını yerine getirmesini engelliyor. Ayrıca mukaddes Hac ibadetini siyasileştirme çerçevesindeki çirkin girişimlerini tamamlamak için Katar Havayolları’nı mazeret olarak kullanıyor. Bu utanç verici adımla Müslümanlığı, Araplığı ve Krallık halkıyla olan yakın ilişkileri ile övünen Katar halkını aldatamaz.”