Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Suudi Arabistan: Mina, hacı adaylarının hizmeti hazır | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Hac Güvenlik Güçleri Komutanı Halid bin Karar el-Harbi, Mina’daki şeytan taşlama tesisinin, hac ibadetlerini yerine getirmek isteyen hacı adaylarının hizmetine hazır olduğunu vurguladı.

Hacı adaylarının hareketlerinin kolaylaştırılması ve güvenliğin sağlanmasını için yetkililerle koordineli bir şekilde çok sayıda güvenlik planının uygulamaya konulduğunu açıklayan Harbi, Mina’ya farklı yollardan gelen hacı adaylarının tesise girme sürecini kolaylaştırma planlarının başarıya ulaşması için çok önceden hazırlık yaptıklarını ifade etti.

Harbi, hacı adaylarının Zilhicce ayının 10. günü gece yarısından sonra, önce Müzdelife’ye ardından şeytan taşlamak için Mina’ya güvenli bir şekilde ulaşmalarını sağlamak üzere çok sayıda güvelik planı geliştirildiğine işaret etti.

550 kamera ile kontrol merkezi tarafından her an hacı adaylarının tesise gelişinin izlendiğini belirten Harbi, kamu güvenliği birimlerinin komuta ve kontrol merkezi ile doğrudan koordinasyon halinde olduğunu, kalabalıkların kontrolü ve yönetimi alanında yüksek vasıflı personelin görevlendirildiğini ifade etti.

Mina’daki Özel Acil Durum Güçleri personeli ile çeşitli bölgelerde konuşlandırılan farklı güvenlik birimlerinden meslektaşları tarafından üstlenilen insani rol ve hizmet görevine dikkat çeken Harbi, bunun İslam dininin emirleri ve sonra Suudi Arabistan yönetiminin talimatları doğrultusunda her yıl hacı adaylarına hizmet etmekten onur ve gurur duyan meslektaşlarının dürüst ve onurlu görüntüsünü yansıttığını söyledi.

Özel Acil Durum Güçleri’nin hac ibadeti sırasında hacı adaylarının hareketlerinin kolaylaştırılması ve güveliğinin sağlanması için tüm hazırlık ve planlarını yaptıklarını kaydeden Harbi, Hac mevsimi boyunca hastalara, yaşlılara, çocuklara ve diğer tüm hizmet alanlarında danışmanlık ve yardım görevi üstlenmekten mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.