Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Brezilya’da hapisteki Lula rakibini geride bıraktı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Brezilya’da yapılan seçim anketinde eski Devlet Başkanı Luiz Inácio Lula da Silva’nın popülerliği, önümüzdeki Ekim ayında yapılması planlanan başkanlık seçimlerinde rakibini geride bırakacağını gösterdi. Lula geçtiğimiz Nisan ayından beri tutuklu bulunuyor.

Mahkeme Lula’ya yolsuzluk ve kara para aklama suçlamaları ile 12 yıl hapis cezası vermişti. Mahkemenin adaylık için uygunluk kararını ise Eylül ayı ortasında vermesi bekleniyor. Lula da Silva, geçtiğimiz Haziran ayında Datavola Enstitüsü tarafından yapılan ve 8 bin 433 kişinin katıldığı ankette yüzde 30’a karşı yüzde 39 oy aldı. Lula’nın böylece Haziran ayında yüzde 17’ye karşı yüzde 19 oy alan radikal sağcı milletvekili Jair Paulsonaru’ya açık ara fark atacağı görünüyor.

Anketlere göre 7 Ekim’de gerçekleştirilecek seçimlerin ilk turunda adaylardan hiçbiri yüzde 10’nun üzerine çıkamayacak. Ancak 28 Ekim’de gerçekleştirilmesi beklenen ikinci turda Lula’nın yüzde 52 oranında oy alarak kazanması bekleniyor.

72 yaşındaki Lula’nın destekçileri, eğer yargı adaylığını reddederse, seçimlerin demokratik olmayacağını söylüyor. Eski Devlet Başkanının, 2003 ile 2011 yılları arasında iktidara geldikten sonra üçüncü bir dönem için görevde bulunmasını engellemek için siyasi bir komplo kurbanı olduğu ileri sürülüyor.