Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

3 oğlunu Husi saldırısında kaybeden babanın vakur duruşu | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Yemen’deki şehit ve gazi ailelerine yönelik programı kapsamında kutsal topraklara gelen Marib’teki el-Haddad Kabilesi Şeyhi Abdulvahit el-Haddad, 2 kardeşi ve 3 oğlunu Husi saldırılarında nasıl kaybettiğini anlatırken sükûnetini korudu.

Kral Selman’ın Yemenli şehit ailelerine yaptığı bu güzel davetten dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden el-Haddad, Kral Selman’ın Yemen halkını tüm ülke topraklarına yayılan ve ülkeyi parçalayan Mecusi işgaline hızla müdahale ettiğini ve halkı bu işgalden kurtardığını söyledi.

Haddad, Şarku’l-Avsat’a yaptığı açıklamada, kabilesinden aralarında 3’ü oğlu ve 2’si kardeşinin de bulunduğu 30 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bu kişilerin direnişin sembolleri olduğunu söyledi.

Tahran mollalarıyla işbirliği halinde Yemen’e saldıran zalim gruplara karşı zaferlerin kazanıldığını belirterek, Yemen halkının bu zorbalığı yok edip köklerini kazıyana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

Koalisyonun Husilere karşı gerçek bir zafer kazandığını ifade eden Haddad, Husilerin tüm provokasyonlarına rağmen Yemen halkının ve güçlerini desteklediğini de belirtti.

Yemen Ulusal Ordusu’nun Suudi Arabistan’ın askeri ve lojistik desteğinin yanı sıra koalisyon güçlerini de katkısıyla moralinin yüksek olduğunu söyleyen Haddad, İran’ın milisleri desteklemeye yönelik tüm girişimlerine rağmen Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen ortak güçlerin düşmanın ellerini kesmeyi ve terör kaynaklarını kurutmayı başardığını söyledi.