Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

“20 bin Suriyeli hacı rejimin iddialarının yalan olduğunu kanıtlıyor” | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Suriye Hac Komitesi üyesi Soner Talib, 20 binden fazla Suriyeli hacının rejimin Suriyelilere ait Hac kontenjanının bulunmadığı ve Suudi Arabistan’ın Hac ziyaretini siyasileştirdiği yalanına en büyük cevap olduğunu söyledi.

Talib, Suriyeli hacı adaylarının Suriye içindeki yolculukları boyunca zorluklarla karşı karşıya kaldığını belirterek Suudi Arabistan’ın hacı adaylarına verdiği öneme ve sunduğu kolaylıklara övgüde bulundu.

Talib, Suriye rejiminin terörizm benzeri yöntemler aracılığıyla Suudi Arabistan topraklarına gidenleri güvenlik soruşturmasından geçirmekle tehdit ettiğini söyledi. Suriye rejiminin toplumda korkuya neden olduğunu ve Hac vazifesini siyasileştirdiğini kaydetti. Söz konusu durum nedeniyle Hac vazifesini yerine getirmek isteyenlerin sayısında azalma olduğunu ifade eden Talib yine de birçok Suriyelinin kutsal topraklara gittiğini kaydetti.

Talib “Suudi Arabistan bize kolaylıklar sundu. Hem güvenlik hizmetleri hem de Hac ile ilgili kurumlar bizi oldukça iyi karşıladı. Suriyelilere özel ihtimam gösterildiğini hissettik” dedi. Suriye Hac Komitesi’nin hem rejimin hem de muhaliflerin kontrol ettiği tüm bölgelerden hacıların seçtiğini söyledi.

Suriyeli Hac Komitesi üyesi, bazı medya kuruluşlarının Suriye rejimine ait yalanları güvenilirliği sorgulamadan yaymasından dolayı üzgün olduğunu belirterek rejimin kontrolünde bulunan bölgelerde yaşayan Suriyelilerin dahi bu haberlerin yalan olduğunun farkında olduklarını söyledi. Talib, 20 bin Suriyeli hacının rejimin yalanlarına yeterli bir cevap olduğunu vurguladı.