Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husilerin, Necran’ı hedef alan füze saldırısında 7 kişi yaralandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Husi militanları tarafından perşembe günü Yemen topraklarından Necran’a doğru fırlatılan füzenin şarapnellerinin isabet ettiği 7 kişi yaralandı.

Yemen’de Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki şu açıklamalarda bulundu;

“Koalisyon Hava Savunma Kuvvetleri tam olarak 57 dakika boyunca, İran destekli Husi unsurları tarafından Yemen’de bağlı Saada ilinden Krallık topraklarındaki Necran şehrine doğru fırlatılan füzeyi gözlemledi. Füzeler, kasıtlı olarak sivillerin ve nüfusun yoğun olduğu bölgeler hedef alınarak fırlatıldı. Suudi Hava Savunma Güçleri (RAF) füzeyi imha etmekte başarılı oldu. Yerleşim bölgelerine düşen füze parçaları 7 kişinin küçük çapta yaralanmasına sebep olurken bir dizi dükkan ve araç hasar gördü. Bengalli 4 kadın ve 1 Hintli’de yaralananlar arasında yer alıyor.”

Maliki sözlerini şöyle sürdürdü:

“İran destekli Husi milisleri tarafından gerçekleştirilen bu düşmanca eylem, İran rejiminin çeşitli şekillerde Husi silahlı milislerini desteklediğini kanıtlıyor. Suudi Arabistan’ın güvenliğini ve bölgesel ve uluslararası güvenliği hedef alan bu saldırılar, BM’nin 2216 ve 2231 sayılı kararlarının açık ve net bir şekilde ihlal edildiğini gösteriyor. Ayrıca balistik füzelerin nüfuslu şehirlere ve köylere doğru ateşlenmesi uluslararası ve insancıl hukuka aykırıdır.”

Koalisyonun açıklamasına göre, İran tarafından desteklenen Husi milislerinin Krallık topraklarına doğru fırlattıkları füzelerin sayısı 184’e ulaştı.