Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BAE milli takımı Asya oyunlarında Bronz madalyaya uzandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) futbol milli takımı, Endonezya’da düzenlenen 18. Asya Oyunları turnuvası üçüncülük maçında Vietnam’ı yenerek Bronz madalya kazandı.

Bugün oynanan mücadelenin normal süresi 1-1’lik sonuçla bitince uzatma dakikalarına geçildi. Uzatmalarda da gol olmayınca, penaltılarda rakibini 3-2 yenen BAE milli takımı Bronz madalyanın sahibi oldu.

Karşılaşma sonrası bir açıklama yapan BAE Futbol Federasyonu Başkanı Mervan Galita, “Milli takımımızı başarısından dolayı tebrik ediyoruz. Futbolcularımızdan elinden geleni yaparak bizi mutlu etti. Böyle bir sevince ihtiyacımız vardı” dedi.

Galita, açıklamasında, takımı 2020 Olimpiyatları’na hazırladıklarını belirterek, “Futbolcularımız bu madalyayla birlikte kariyerlerine yeni bir başarı ekledi” şeklinde konuştu.

Asya oyunları yarı final mücadelesinde Japonya’ya 1-0 yenilerek finalle çıkma şansını kaybeden BAE milli takımı, yarı finalin diğer maçında Güney Kore’ye 3-1 yenilen Vietnam’a rakip olmuş.

Turnuvada çeyrek finale ulaşan diğer Arap takımları BAE, Suudi Arabistan ve Suriye olmuştu.

Suudi Arabistan milli takımı, çeyrek finalde Japonya’ya 2-1 yenilerek turnuvanın dışında kalırken, Suriye milli takımı da aynı turda Vietnam karşısında aldığı 1-0’lık yenilgiyle turnuvaya veda etmişti.

BAE milli takımı, bu başarıyla birlikte Asya oyunlarında kazandığı madalya sayısını 14’e çıkardı. Takım daha önce 3 Altın, 6 Gümüş ve 4 Bronz madalya kazanmıştı.