Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Çin’den Afrika’ya 60 milyar dolarlık yardım sözü | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin’in, Afrika’ya hükümet yardımı şeklinde 60 milyar dolarlık yardım yapacaklarını açıkladı.

Şi Cinping, Pekin’de düzenlenen 2018 Çin-Afrika İş Birliği Forumu’nun açılışında yaptığı konuşmada, ülkesinin Afrika’ya 60 milyar dolarlık mali destek sağlayacağını söyledi.

Şi, Afrikalı liderlerin katıldığı forumda, Afrika ülkeleriyle ticaret, altyapı, sağlık ve güvenlik gibi alanlardaki projelerde ortaklık yapıldığını da açıkladı.

Çin Devlet Başkanı ayrıca en az gelişmiş Afrika ülkelerinin, Çin’e olan borçlarının bir bölümünden muaf tutulacaklarını kaydetti.

Afrika’nın iç işlerine müdahale edilmeyecek

Çin’in Afrika ile ilişkilerinde eşitlik, dostluk ve samimiyetin kıymetini bildiğini dile getiren Çin Devlet Başkanı Şi, Çin’in Afrika ile ilişkilerinde kıta ülkelerinin kendi ulusal şartlarında kalkınmasına ve iç işlerine müdahale edilmeyeceği, yapılacak yardımlarında herhangi bir siyasi koşul öne sürülmeyeceği ve finansal yatırımlarda siyasi çıkar talep edilmeyeceği şeklinde bir yaklaşımın izleneceğini söyledi.