Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Husilerden Necran’a balistik füze saldırısı: 37 yaralı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Husiler tarafından Suudi Arabistan’ın güneyindeki Necran’a fırlatılan balistik füzeler 37 kişinin yaralanmasına neden oldu. Yaralılardan 23’ü hastaneye kaldırılırken 14’ü olay yerinde Kızılay tarafından tedavi edildi. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre saldırıda 19 araç ve 15 ev de hasar gördü.

Yemen’de Meşruiyeti Destekleme Koalisyonu Sözcüsü Albay Türki el- Maliki saldırıya dair şu açıklamalarda bulundu:

“Koalisyon Hava Savunma Kuvvetleri tam olarak sekiz buçuk dakika boyunca, İran destekli Husi unsurları tarafından Yemen’in Saada ilinden Krallık topraklarına fırlatılan balistik füzeyi gözlemledi. Füze saldırısında kasıtlı olarak sivil nüfusu yoğun olduğu bölgeler hedef alındı. Suudi Hava Savunma Güçleri (RAF) füzeyi imha etmekte başarılı oldu. Yerleşim bölgelerine düşen füze parçaları nedeniyle 37 kişi hafif bir şekilde yaralandı.”

Maliki sözlerinin devamında şunları söyledi:

“İran destekli Husiler tarafından gerçekleştirilen bu düşmanca eylem, İran rejiminin çeşitli şekillerde Husi silahlı milislerini desteklediğini kanıtlıyor. Suudi Arabistan’ın güvenliğini, bölgesel ve uluslararası güvenliği hedef alan bu saldırılar, BM’nin 2216 ve 2231 sayılı kararlarının açık ve net bir şekilde ihlal edildiğini gösteriyor. Ayrıca balistik füzelerin sivil nüfusun yoğun olduğu şehirlere ve köylere doğru ateşlenmesi uluslararası insan hakları hukukuna da aykırıdır.”


Koalisyon tarafından yapılan açıklamaya göre İran tarafından desteklenen Husi milislerinin Krallık topraklarına fırlattıkları füzelerin sayısı 189’a ulaştı. Söz konusu saldırılarda 112 sivil öldü, yüzlercesi de yaralandı.

Koalisyon’un açıklamasında “Husi darbeci milislerinin terörist eylemlerinin sadece Koalisyon güçlerinin görevini yerine getirme ve hedefine ulaşma konusundaki kararlılığını arttıracağı” vurgulandı.