Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Philadelphia havaalanına inen 2 uçakta 12 yolcu rahatsızlandı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Dubai’den New York’a giden bir yolcu uçağında aniden 10 yolcunun rahatsızlanmasından birkaç gün sonra dün de American Airlines’nı Philadelphia-Paris ve Münih-Philadelphia seferlerinde 12 yolcu rahatsızlandı. Grip benzeri semptomlar gösteren 12 yolcu muayene edilidi.

Philadelphia Uluslararası Havaalanı sözcüsü Diane Grace, American Airlines’a ait Münih ve Paris’ten gelen 2 ayrı uçakta bulunan 250 yolcunun, Philadelphia’da Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından kontrol ve incelemeye alındıklarını bildirdi.

Grace, Münih’ten gelen 717 no’lu uçuşun ve Paris’teki Charles de Gaulle Havalimanı’ndan 755 no’lu uçuşun Perşembe öğleden sonra Philadelphia’ya ulaştığını söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) sözcüsü Benjamin Haynes, merkezlerin grip ve solumun yolu hastalıkları belirtileri gösteren yolcuları incelemek için Philadelphia sağlık yetkilileri, acil durum çalışanları ve gümrük personeli ile işbirliği yaptığını açıkladı.

Haynes, “12 yolcuda sadece boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri var ve hiçbirinin ateşi yoktu. Hiçbir yolcunun durumu ağır değil. 24 saat içinde test sonuçları hakkında bilgi vereceğiz” diyerek kalan yolcuların gitmesine izin verildiğini bildirdi.

American Airlines’ın sözcüsü Leslie Scott, 2 uçakta bulunan hiçbir yolcu karantinaya alınmadığını belirterek, yolcular uçuş sırasında mürettebata rahatsızlıkları hakkında bilgi vermediğini söyledi.

New York’taki John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı’na iniş yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) uçağındaki 19 kişide de aynı semptomlar tespit edilmişti.

https://turkish.aawsat.com/2018/09/article55431568/emirates-yolculari-gribe-yakalanmis-olabilir