Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Yemen’den uluslararası topluma Husilere karşı kararlılık mesajı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Ali Muhsin Salih, uluslararası topluma, darbeci Husilere karşı kararlı bir tutum benimsemeleri çağrısında bulundu.

Muhsin Salih, Yemen Sanayi ve Ticaret Bakanı Muhammed Abdulvahid el-Maitimi ile Riyad’da yaptığı toplantıda, siyasi liderliğin üç referansa dayanarak barış getirme konusundaki kararlılığı ışığında, barış görüşmelerine yönelik çabalar ve Cenevre müzakereleri hususundaki Husilerin başarısızlığına atıfta bulundu. Salih, yabancı paralar karşısında değer kaybeden Yemen ulusal parasını korumak için meşru hükümeti desteklemeleri adına uluslararası ve bölgesel topluma da çağrıda bulunarak ekonominin gelişmesi için çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Yemen resmi haber ajansının aktardığına göre Muhsin Salih, “Bu kritik aşamada Yemen parasının ve ekonomisinin korunmasının, hükümet, sermaye ve ulusal bankaların görevi olduğunu” söyledi.

Korgeneral Ali Muhsin Salih, Suudi Arabistan’ın Yemen’deki enerji santrallerini sübvanse etme kararı ve Aden’deki Yemen Merkez Bankası hesabına yatırdığı fonlar ile oynadığı dostane rolünde önemli olduğunun altını çizdi.

Yemen Sanayi ve Ticaret Bakanı, yerel yetkililer ile koordineli olarak, mevcut ekonomik koşullar altında bakanlığının çabalarını ve Yemen vatandaşlarının ekonomik ve yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik olan katkısını bir kez daha gözden geçirdi.