Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Iraklı mülteci Abir Sehlani, İsveç seçimlerinde aday | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

BBC muhabiri Lynda Kinkade, İsveç’te Moderat (Ilımlı) Parti adayı Iraklı mülteci Abir el-Sehlani ile röportaj yaptı.

Sehlani, röportajda, Kinkade’nin kendisine yönelttiği bazı mülteciler neden Sosyal Demokrat İşçi Partisi’ni desteklediği şeklindeki soruyu, “Sadece mülteci olmam ırkçı olmadığım anlamına gelmez. Tabii ki, mülteciler arasında da iç şiddet var” diyerek yanıtladı.

Bu durumun sebebinin mültecilerin vatanlarından uzak olma duygusundan kaynaklandığını belirten Sehlani, “Bu sebeple bazı mülteciler, İsveçli kimliklerini ispat etmek için tesettürlü kişilere saldırma ve domuz eti yemeyenlerle dalga geçme gibi ırkçı hareketlerde bulunuyor” dedi.

Sehlani, röportajda şunları söyledi;

“Bu sorunun başka bir kaynağı daha var. Iraklıların ya da diğer mültecilerin kendi ülkelerindeki çatışmaları buraya taşımalarıdır. Bu durum mültecileri etkiliyor ve aslında kendilerinin de İsveç’te azınlık olduğunu unutturuyor. Bu durum gerçekten çözümü zor bir düğüm. Bu konudaki soruları cevaplamak çok zor.”

Irak’ın Nasıriye kentinde 1976 yılında doğan Abir el-Sehlani, 15 yaşındayken İsveç’in başkenti Stockholm’e göç etmek zorunda kaldı. Sehlani, burada üniversite eğitimini tamamlayarak bilgisayar teknolojileri bölümünden dereceyle mezun oldu.

İsveç’teki çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmalar yürüten Sehlani, insan hakları alanında bir süre çalışma yürüttükten sonra İsveç Parlamentosu’nda Başbakan Mood Elfson’un siyasi yardımcılığı görevinde bulundu.

Sehlani, halen, Ilımlı Parti’nin Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Temsilciliği görevini sürdürüyor.