Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İran: Ülkemize yönelik herhangi bir düşmanca eyleme 10 katı yanıt vereceğiz | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Şemhani, ülkesine yönelik düşmanca eylemlere 10 katı yanıt vereceklerini söyledi.

“Vur-kaç devri sona erdi”

Şemhani, “Vur-kaç devri sona erdi. Ülkemize yönelik herhangi bir düşmanca eyleme 10 katı yanıt vereceğiz. Her alanda kendimizi koruma yeteneğine sahibiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca ülkesinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) yönelik düzenlediği saldırılar hakkında ise, “Tahran’ın herhangi bir tehdide yönelik yanıtına örnek teşkil ediyor” dedi.

Reuters’ta yer alan haberde, İran ile nükleer anlaşmadan çekilen ABD’nin Tahran’a yönelik yaptırım politikasına tepki gösteren Şemhani, İran yönetiminin ABD stratejisine karşı tüm alanlarda kapasitesini artırdığını ifade etti.

İran medyasında yer alan haberlerde, İran Devrim Muhafızları, Çarşamba günü IKBY’de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP-İ) ait kampı hedef aldıklarını resmen kabul etmişti. Olayda 16 kişi ölmüş ve 40 kişi ise yaralanmıştı.

İran Devrim Muhafızları’na yakın Tesnim Haber Ajansı, Devrim Muhafızları’nın KDP-İ kampının 7 adet kısa menzilli karadan karaya Fatih-110 model balistik füzelerle hedef alındığını resmen kabul ettiğini duyurdu. Ajans, füzelerin nasıl ateşlendiğini ve KDP-İ kampının nasıl vurulduğuna dair dronlarla çekilen görüntüleri yayınladı.

Bağdat, İran’ı Irak’ın egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle kınarken, Tahran’a bu tür operasyonlarda sivil kayıpların yaşanmaması için Iraklı yetkililerle temasa geçme çağrısında bulundu.

İran, ABD’yi Kürt grupları destekleme, onları silahlandırma ve IKBY bölgesinde bu grupların kadrolarını eğitmekle suçluyor.

Devrim Muhafızları ile muhalif Kürt grupları arasındaki gerilim, üst düzey İranlı ve ABD’li yetkililerin arasında süren bir aylık gerginliğin ardından yaşandı.