Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Moon’dan, Trump ve Kim’e ‘cesur kararlar verme’ çağrısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Kuzey Kore ve ABD’ye, yeniden bir araya gelerek ‘cesur kararlar’ vermeleri yönünde çağrıda bulundu.

Kabine toplantısı esnasında konuşan Moon, “Kore Yarımadası’nın tam olarak nükleer silahlardan arınması, temel olarak Kuzey ve ABD arasındaki müzakereler yoluyla çözülmesi gereken bir konu” dedi.

Güney Kore’nin, Kuzey Kore ile ABD arasında diyaloğu teşvik etmek adına ara buluculuk yapmaktan başka seçeneği olmadığını dile getiren Moon, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un kendisinden böyle bir rol üstlenmesini istediğini ifade etti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan ikinci defa buluşma talep eden bir mektup aldığını açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında ikinci bir zirvenin düzenlenmesi planı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Singapur zirvesinde önemli bir rol oynayan Moon, Kim ile 18-20 Eylül tarihleri arasında, üçüncü yüz yüze görüşmeyi yapması planlanıyor.