Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiltere’de Başbakan May’e kendi partisinden muhalefet | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İngiltere’de Başbakan May’in de üyesi olduğu Muhafazakar Partili 50’ye yakın milletvekili May’in geleceğini tartışmak için geçtiğimiz hafta bir araya geldi.

BBC’nin haberine göre bugün, May’in özellikle de Brexit sonrası anlaşma konusundaki önerilerine muhalif olan yaklaşık 50 milletvekili May’in istifasını sunması için çalışmaya başladı.

İsmini vermek istemeyen İngiliz kaynakların BBC’ye verdiği bilgilere göre Muhafazakar Parti’deki Avrupa Araştırma Grubu (ERG) adıyla bilinen AB karşıtı bir grup milletvekili, dün gece bir araya gelerek, May’in görevinin geleceği hakkında görüş alışverişinde bulundu. Söz konusu toplantıya katılan vekillerin bir kısmı, May’e verdikleri güvenoyunu çekeceklerini belirtti.

Muhafazakar Parti tüzüğüne göre parti üyelerinin yüzde 15’i yani 48 milletvekilinin güven oylaması talep ettiği takdirde liderlik seçimi yeniden yapılabilir.

ERG, May’in önümüzdeki Mart ayında Brexit’tan ayrılmasının ardından İngiltere’nin Avrupa malları için serbest ticaret bölgesinde kalması hedefleyen planlarını kınadı. Ancak grup herhangi bir alternatif sunmadığı için eleştiriliyor.