Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Londra Belediye Başkanı’ndan ‘Brexit’ için yeni bir referandum çağrısı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Londra Belediye Başkanı Sadık Han, İngiltere’nin bir anlaşmaya varılmadan Avrupa Birliği’nden (AB) çıkma (Brexit) riskiyle karşı karşıya olduğuna dair uyarıda bulunarak, Brexit için ikinci bir referandum yapılmasını istedi.

Han, ‘The Observer’ gazetesinde Cumartesi günü yayınlanan makalesinde, “Başbakan Theresa May hükümeti henüz Brexit için hazırlıksız görünse de zaman hızla tükeniyor” ifadelerine yer verdi.

Polisin halk içerisinde çıkabilecek huzursuzluklar konusunda hazırlıklı olması gerektiğine işaret eden Han, Brüksel ile bir anlaşmaya varılamadığı ya da kötü bir anlaşma yapılması halinde 500 bin kişinin işini kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Brexit için 2016 yılında yapılan referandumunda AB’de kalma kampanyası düzenleyen İşçi Partisi üyesi olan Sadık Han, “Başbakan May’in ekonomi ve insanların geçim kaynakları üzerine göz göre göre kumar oynayabileceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

Han, İngiltere’nin AB’den çıkışıyla ilgili doğrudan bir rol üstlenmiyor. Ancak Brexit karşıtı olan İşçi Parti içerisinde oldukça etkili bir isim.

İngiltere’ye yapılacak anlaşma ile ilgili fikrini belirtmesi için oy kullanma hakkı verilmesi gerektiğini belirten Han, ya da herhangi bir anlaşmaya varılamaması halinde AB’de kalıp kalmama konusunda oylama yapılmasının sağlanması gerektiğini söyledi.