Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

‘İsrail, İran’a ait kargo uçağını vurdu iddiası’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İsrail medyası, Tel Aviv’in Şam Uluslararası Havalimanı’na yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısının, Suriye rejimine bağlı kuvvetler ile Suriye’deki Devrim Muhafızları birimlerine silah taşıyan bir İran kargo uçağını hedef aldığını duyurdu.

İsrailli Hadashot kanalı, Boeing model İran kargo uçağının silahlarla dolu olduğunu ve Tahran’dan gelen uçağın saldırıdan kısa bir süre önce Şam Uluslararası Havalimanı’na indiğini iddia etti.

Suriye rejimi tarafından dün yapılan açıklamada, Suriye Hava Savunma Kuvvetleri’nin İsrail’in Şam Uluslararası Havalimanı’nın bulunduğu bölgeye gerçekleştirdiği füzeli saldırının püskürtüldüğü ifade edilmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Direktörü Rami Abdurrahman ise İsrail’in füze saldırılarının havaalanı yakınlarındaki bir silah deposunu hedef aldığını söyledi.

İsrail saldırıyı resmi olarak henüz üstlenmedi.

Öte yandan Bakanlar Kurulu toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, düşmanların ‘gelişmiş silahlara’ sahip olmasını önlemek için hareket etmeye devam edeceğini belirtti.

Netanyahu, “Kırmızı çizgimiz her zamankinden daha net. Ona saygımızı sürdürme konusundaki kararlılığımız her zamankinden daha güçlü” dedi.

İsrail Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan da İsrail hükümetinin İran’ın Suriye’deki askeri varlığını önlemek için hareket ettiğini vurguladı. Ancak hükümetin Şam Uluslararası Havalimanı’na yönelik saldırıdan sorumlu olduğuna dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Erdan, İsrail radyosuna verdiği demeçte, ülkesinin, İran’ın Suriye’de bulunan müttefiki Hizbullah’a silah teslim etmesini engellemek için hareket ettiğini dile getirdi.

İsrailli bir yetkili tarafından bu ayın başında kullanılan bir ifadede, İsrail ordusunun son 18 ayda, özellikle İran mevzilerini hedefleyerek Suriye’de 200 civarında baskın düzenlediğine dikkat çekilmişti.