Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İdlib halkı mağaraları sığınağa dönüştürüyor | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İdlib’e olası bir saldırı konusunda endişeler artarken, İdlib halkı, rejim ve Rus uçaklarının hava saldırılarından korunmak için mağaraları sığınak haline getirerek kendilerini en kötü senaryoya hazırlıyor.

İdlibli 6 çocuk babası Abdulmunim “Yaklaşık 10 gündür kazarak sığınak haline getirdiğimiz mağaralarda kalıyoruz. Kendimizi saldırılara hazırlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Sığınak haline getirdikleri mağaranın evlerinin bahçesinde yer aldığını söyleyen Abdulmunim sığınak sayesinde evlerini hedef alan varil bombasından kurtularak hayatta kalmayı başardıklarını vurguladı.

Aile, savaşın patlak verdiği ilk yıllardan beri söz konusu sığınağı inşa etmeye devam ediyor. Duvarlar ve zemin çimento ile desteklenirken sığınağın bir kısmı kayalık olarak bırakılmış. Sığınak haline getirilen mağarada küçük bir lamba, minder ve plastik sandalyeler bulunuyor.

Abdulmunim’in yeğeni 25 yaşındaki Ebu Muhammed de içinde bulundukları zor duruma ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bölgedeki hava saldırıları son dönemde yoğunlaştı. Mağarayı temizlemeye ve bombalama sırasında dışarı çıkmamak için ihtiyaç duyacağımız malzemeleri sığınağa koymaya başladık.”

İdlib ve komşu bölgelerde muhalif grupların kontrol ettiği alanlardaki nüfusun çoğu aynı stratejiyi izliyor. Suriyeliler, ailelerini bombardımandan korumak için bazen hastanelere, bazen yerin altındaki okullara, bazen de evlerin yakınına sığınaklar inşa ediyor.

http://turkish.aawsat.com/2018/09/article55434752/erdogan-ve-putin-socide-idlibi-gorustu