Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Siemens’ten Irak’taki elektrik krizine çözüm | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Avrupa’nın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Siemens, Irak’ta devam eden elektrik krizine çözüm bulmak için ‘binlerce genci eğitip 60 bin iş imkânı sağlayacağını’ duyurdu.

Siemens CEO’su Joe Kaeser, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Daha önce Mısır’da yaptığımız gibi Irak’ta da eşi ve benzeri görülmemiş verimlilikte işler yapmaya söz verdik. Irak’a elektrik sağlamak için binlerce genci eğitip 60 bin iş imkânı sağlayacağız” dedi.

Kaser açıklamasında, “Irak’ı yeniden kalkındırmak için elimizden geleni yapacağımıza dair söz verdik. Irak’ın yeniden inşasına yardımcı olmak, insanlara ileriye dönük bir bakış açısı sunmak Siemens ve hükümetlerin taahhüdünü gerektiren bir liderlik meselesidir. Devletlerin büyümesine yardım ediyoruz. Bunun için çabalayacağım ve Irak hükümeti ile bizzat kendim görüşeceğim” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ise geçtiğimiz ay Siemens ile ülkedeki enerji sektörünü geliştirme amaçlı anlaşma yapıldığını açıklamıştı.

Öte yandan, son birkaç hafta içerisinde Irak’ın güneyinde bulunan Basra’da elektrik kesintileri ile ilgili protestolar ise devam ediyor.