Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Cezayir’de iki terörist etkisiz hale getirildi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Cezayir Savunma Bakanlığı, dün sabah erken saatlerde ülkenin kuzeyinde bulunan Skikda eyaletinin Collo bölgesine düzenlenen operasyonda, iki tehlikeli radikal teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, militanlar tarafından kurulan pusunun Ulusal Halk Ordusu tarafından tamamen ortadan kaldırıldığı bildirdi. Açıklamada ayrıca, operasyonda çok sayıda makineli tüfek ve 180 adet merminin ele geçirildiği belirtildi.

Savunma Bakanlığı, teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin büyük bir başarı olduğunu açıklarken, “Silahlı kuvvetlerimizin yürüttüğü operasyonlar, ülkemizi terörizmden arındırmak ve ülke çapında güvenlik ve sükûneti sağlamak için gerekli adımlardır” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, öldürülen teröristlerin isimlerini ve mensubu oldukları örgütü belirtmezken, Skikda vilayeti El- Kaide’nin bulunduğu bir bölge olarak biliniyor.

Öte yandan Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan günlük verilere göre, birliklerin güneyde silah kaçakçılığı yapan çoğunluğu Mali ve Nijerli onlarca teröristi etkisiz hale getirdiği belirtildi.