Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

İngiltere’deki saldırıya ‘nefret suçu’ soruşturması | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Londra’nın kuzeybatısında bir arabanın cami önündeki yayalara çarpması sonucu yaralanan üç kişi hastaneye kaldırıldı. İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard ise olayı İslam’a karşı “nefret suçu” olarak niteledi.

İngiliz polisi ve görgü tanıklarının ifadelerine göre, Salı gecesi Bricklewood ilçesinde meydana gelen olaydan önce bölgede bulunan bir araçtaki kişilerin İslam’a yönelik hakaret içeren sözler kullandığı bildirildi. Olayda 2 kişinin hafif yaralandığı, bacağından ağır yaralanan üçüncü kişinin ise hastanede tedavi altına alındığı kaydedildi.

Aracın içerisinde bulunan kişilerin kimliklerine dair herhangi bir bilgi verilmezken, söz konusu kişilerin olay sırasında alkol aldıkları ve uyuşturucu kullandıkları ifade ediliyor. Polisin açıklamasında, “Olayın terörle bağlantısı olmadığı fakat müfettişler tarafından nefret suçu ihtimalinin araştırıldığı” belirtildi.

Araç şoförü ve beraberindeki üç kişinin yakalanması için arama çalışmaları başlatan polis, tahmini olarak yirmili yaşlarında olan zanlıların çarpma olayından önce “İslam dinine yönelik nefret içeren” sözler sarf ettiğini belirtti.

19 Haziran 2017 tarihinde benzer bir olayda, Londra’nın kuzeyindeki Finsbury Park Cami’sinde meydana gelmişti. Teravih namazından çıkan Müslümanların üzerine beyaz bir kamyonla yapılan saldırıda çoğu Müslüman 10 kişi hayatını kaybetmiş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.