Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Bilim insanlarından Alzheimer hastalarına müjdeli haber | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

ABD’li bilim insanları, beyindeki ‘zombi hücrelerin’ kümelenmesiyle oluşan Alzheimer hastalığı için bir tedavi yöntemi buldu.

Bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, bu hastalığın beyinde zaman içinde işlevini kaybeden hücrelerin ortaya çıkmasından kaynaklandığını ifade edildi. Bu hücreler normal hücrenin işlevlerini de yerine getirememesi nedeniyle ‘canlı-ölü’ hücreler olarak bilinir.

ABD’de Mayo Clinic’te görevli bilim insanları, fareler üzerinde yaptığı araştırmada, Alzheimer’a benzer beyin rahatsızlığı bulunan hayvanları inceledi. Bu araştırmaya göre hayvanların bilişsel beceri kaybından önce bu zombi hücreler beynin belirli bölgelerinde toplanmaya başladı.

Nature dergisine röportaj veren araştırma ekibi, hastalıkların tamamen bu hücrelerle ilişkili olduğunu ifade ederek, bu hücrelerin alınması durumunda farelerin iyileştiğini belirtti. Ancak araştırma ekibi, bu hücreleri insan beyninden kesemediklerini dile getirdi.

Araştırma ekibinden moleküler biyolog Darren Baker, çok sayıda hastalığa neden olan bu hücrelerin yaşla birlikte beynin birçok noktasında biriktiğini belirtti.