Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Meksika Devlet Başkanı Obrador, başkanlık uçağını satmakta kararlı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, kötü hava koşulları nedeniyle tarifeli uçakta 3 saat beklemesine rağmen yine de başkanlık uçağını satma konusundaki fikrini değiştirmeyeceğini söyledi.

İngiliz BBC ağının haberine göre Oaxaca – Mexico City seferini yapan Obrador’ın uçağı aşırı yağışlar nedeniyle 3 saat geç kalktı.

Yoksulluk varken lüks uçağa binmeye utanacağını söyleyen Obrador “Hayır, bu rötar durumu fikrimi değiştiremez. Artık bu kadar saçmalık yeter. Kibirli davranan siyasetçilerin iktidarı uzun sürmez” ifadesini kullandı.

Söz konusu lüks Boeing 787 Dreamliner uçağı Meksika’ya iki yıl önce teslim edilmişti. Uçağın 218,7 milyon dolara alındığı belirtilmişti. Uçak teslim alındığı dönemde bir ülke liderinin kullandığı en modern ve en fonksiyonel uçak olarak tanımlanmıştı.

Ancak Obrador’un başkanlık uçağına binmemesini eleştirenler de var. Alejandro Aguilar isminde bir Meksikalı, BBC’ye verdiği demeçte “Devlet Başkanı’nın uçakta beklemesi doğru değil. Zaten satın alınmış olan uçağı kullanması gerekir” diye konuştu.

Arturo Miranda ismindeki bir diğer vatandaş da “Seçilmiş bir Devlet Başkanı vatandaşlarla olan yakınlığını göstermeye çalışırken, bizim de kendimize uluslararası bir etkinliğe katılması gerektiğinde nasıl seyahat edeceğini sormamız gerek” dedi.

Geçen temmuz ayında ezici bir zafer sonucu seçilen Obrador’un 1 Aralık’ta düzenlenecek yemin töreniyle Devlet Başkanlığı görevini devralması bekleniyor.

Obrador, başkanlık uçağının satılmasının yanısıra başkanlık sarayını bir kültür merkezine dönüştüreceği ve daha mütevazi bir evde yaşayacağı sözünü vermişti. Ayrıca devlet başkanı maaşının azaltılacağını ve yolsuzlukla mücadele edeceğini de vurgulamıştı.