Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BM Afganistan’da artan sivil ölümlerden dolayı endişeli | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Afganistan’daki Birleşmiş Milletler Misyonu (UNAMA), bu hafta ülkenin doğusunda sivillerin katledilmesi olayını takiben ABD veya Afgan güçlerinin hava saldırılarının yol açtığı sivil ölüm ve yaralanmaların sayısının artmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

UNAMA’nın ön raporuna göre, bir hava saldırısında, çoğunluğu çocuklardan oluşan bir Afgan ailesinin 12 üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Ön rapora göre, geçtiğimiz günlerde hava saldırılarındaki sivil ölümlerinin sayısı 12’si çocuk 21’e yükseldi.

UNAMA’dan yapılan açıklamada, aralarında 6-15 yaşlarında olan 10 çocuk ve iki kadın, Pazar akşamı Kabil yakınlarındaki Vardak eyaletindeki bir köyde ev baskınlarında katledildi.

Daha önce Fransız basınına konuşan Yerel Meclis Üyesi Ahmed Caferi yaptığı bir açıklama ile katliam haberini doğruladı.
Reuters, bunun üzerine, sivil kayıpların raporlarının, Afganistan’daki Amerikan kuvvetleri komutanı General Scott Miller’ın bu ay göreve getirdiği sorunlardan biri olduğunu vurguladı.

Birleşmiş Milletler verileri, yılın ilk altı ayında hava saldırılarında öldürülen veya yaralanan sivillerin sayısında yüzde 52’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

Birleşmiş Milletler, 2018’in ilk altı ayında 149 sivilin öldürüldüğünü 204’ünün yaralandığını, hava saldırılarında toplam 353 kişin öldürüldüğü, kurban sayısının yarısından fazlasının kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi.