Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BM’ye katılan ilk bebek ‘Neve’ | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in 3 aylık kızı Neve Te Aroha, henüz ilk adımlarını atmaya ve konuşmaya başlamamış olmasına rağmen, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’na gelerek BM toplantılarına katılan ilk bebek oldu.

Başbakan Ardern ise, Nelson Mandela Barış Zirvesi’nin yapıldığı BM Genel Kurulu’na 3 aylık kızı Neve Te Aroha ve eşi Clarke Gayford ile katılarak, üç aylık bebeğini BM Genel Kurulu’na götüren ilk üst düzey yetkili oldu.

Ardern’in eşi Clarke Gayford, Twitter hesabı üzerinden Neve’ye verilen ve üzerinde ‘Yeni Zelanda’nın ilk bebeği’ yazılı BM’nin verdiği tanıtım kartını paylaştı.

Gayford Twitter paylaşımında, “Keşke BM’deki bir salonda bebeğin bezinin değiştirildiği sırada odaya giren Japon delegasyonunun şaşıp kalan yüz ifadelerini kaydedebilseydim. 21. doğum gününde büyük sürpriz olurdu” ifadelerini kullandı.

Başbakan Arden’in BM Genel Kurulu’na 3 aylık kızı Neve Te Aroha ve eşi Clarke Gayford ile katılmasının ardından, sosyal medyadan çok sayıda olumlu tepki geldi.

“Bu tarihi adımı atan kadına şapka çıkarmalı”

Sosyal medya kullanıcılarının bazıları Arden’i ‘tüm annelerin izleyeceği bir kahraman ve örnek bir anne’ olarak tanımlarken, bazıları da ‘Arden, kadınların aynı zamanda birçok görevi birden yerine getirebileceğini kanıtladı. Bu tarihi adımı atan kadına şapka çıkarmalı” dedi.

Doğumdan 6 hafta sonra görevine döndü

Eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto’nun ardından görev başındayken doğum yapan ikinci ülke lideri olan Ardern (38), Haziran ayında doğum yaptı ve sadece altı hafta sonra tekrar görevine döndü. Başbakan, görevi ile kişisel hayatı arasında bir denge kurma isteğini defalarca dile getirdi.