Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Devrim Muhafızları, Körfez’de ABD gemilerinin engellenmesiyle ilgili bir video yayınladı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

İran ve ABD arasında ilişkilerin son aylarda gerilmesinin ardından Devrim Muhafızları’nın yayınladığı bir video yeni bir tartışma konusu oldu.

İran “Press TV” kanalının bildirdiğine göre, Devrim Muhafızlarına bağlı “Fars” haber ajansı, bir önceki gün, “Maersk Sealand” şirketine ait bir kargo gemisinin gözetim altına alındığını ve geçtiğimiz Mart ayında “Devrim Muhafızları” donanmasının teknelerinin Hürmüz Boğazı’ndaki Amerikan uçak gemisi “Theodore Roosevelt” e yaklaştığını gösteren bir video yayınladı. Söz konusu videoda, Muhafızlar’a ait teknelerin, İranlı bir deniz komutanından hoparlörlerle ABD uçak gemisinin çembere alınması yönünde talimatlar aldıklarını ve bir ABD helikopterinin havalandığı gösteriliyor.

“Associated Press” haber ajansı, video kesitlerinin, İran’a yönelik yeni ABD yaptırımlarının ve Trump’ın İran’ın petrol ihracatını sıfıra indirme planın gündemde olduğu bir zamanda yapılan bir güç gösterisi adı altında olduğu yorumunu yaptı.

Videoda, İranlıların, ABD kuvvetlerine “hiçbir şekilde” bir tehdit yönlendirmeme ve zor kullanmama konusunda uyarıda bulundukları dikkat çekiyor.

ABD Deniz Kuvvetleri, 2017’nin ilk 8 ayında, İran kuvvetleriyle “güvenilir ve profesyonel olmayan” davranış olarak tanımladığı 14 durum kaydetti. Bunun yanında 2016 yılında 35 vaka ve 2015 yılında ise 23 vakanın kaydedildiği ifade edildi.