Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Almanya: Yabancı düşmanı radikal bir hücre çökertildi | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Alman polisi, bugün, ülkenin doğusundaki Chemnitz kentinde yabancı karşıtı aşırı sağcı radikal bir suç hücresi oluşturdukları şüphesiyle 6 kişiyi gözaltına aldı. Hücre üyeleri siyasilere ve hükümet yetkililerine yönelik saldırı planlamakla suçlanıyor.

Almanya Federal Savcılık Ofisi’nden yapılan açıklamada, 28 Eylül’de Özel Kuvvetler’in eşlik ettiği yaklaşık 100 polisin, Federal Adalet Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkarılan ve yaşları 28-30 arasında değişen 6 kişiyi gözaltına almak üzere baskın düzenlediği belirtildi.

6 adama yöneltilen suçlamalar arasında, Ağustos ayında Alman bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayının yaşandığı şehrin adını alan ‘Chemnitz Devrimi’ adlı bir örgüt kurmak da bulunuyor. Öte yandan Chemnitz’deki bıçaklama olayından göçmenler sorumlu tutulmuş ve aşırı sağcılar kışkırtıcı gösteriler düzenlemişti.

Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamada, Bugüne kadar edinilen mevcut bilgilere dayanarak, şüphelilerin Chemnitz bölgesindeki neo-nazi ırkçı kafatasçıları olduklarının anlaşıldığı ve örgütün üst düzey hükümet yetkilileri ve önde gelen politikacılara yönelik saldırı hazırlığı yaptıkları belirtildi. Açıklamada ayrıca 6 kişinin de Saksonya’da tutuklandığı aktarıldı.

Öte yandan Almanya Adalet Bakanı Katarina Barley, yaptığı açıklamada, aşırı sağın yükselişinin tehlikesine karşı uyardı. Bakan Barley, Funke Medya Yayın Grubu’na ait gazetelere verdiği röportajda, “Aşırı sağda yükselen gerçek bir tehdit var. İsyancılar, kafatasçılar ve Naziler birleşerek, korku ve nefreti yaymak için tehlikeli gruplarla yeniden ortaya çıkıyor. Şu anda yalnızca tek bir kanaldan soruşturma yürütülmüyor. Daha önce aşırı sağcı NSU terör hücresinin işlediği suçlardan, eskisine nazaran daha uyanık olmamız gerektiğini öğrendik” ifadelerini kullandı.

Bakan Barley, bu durumu engellemenin yalnızca güvenlik birimleri ve yargının değil, bir bütün olarak toplumun görevi olduğuna dikkati çekti.