Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

‘Fiziği erkekler icat etti’ diyen akademisyen işten atıldı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi, bir sempozyumda yaptığı konuşmada, “Fiziği erkekler icat etti” diyen Prof. Alessandro Strumia’nın görevine son verdi.

İtalya’nın Pisa Üniversitesi’nde görevli Prof. Alessandro Strumia, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen bir sempozyumda yaptığı konuşmada, “Şuana kadar erkek fizikçilerin yaptığı çalışmalar, kadın fizikçilerin çalışmalarından çok daha başarılı” dedi. Strumia ayrıca, bu sektörde erkek bilim insanlarının kadınlardan çok daha fazla mağdur olduğunu dile getirdi.

İngiltere’de yayın yapan The Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi, dün yayınladığı açıklamada, “Profesör Alessandro Strumia’nın bir sempozyumda sarf ettiği sözler bizi şoka uğratmıştır” ifadelerine yer verdi.

Merkez, internet sitesinde yayınladığı açıklamada, Strumia’nın konuşmasından bazı bölümleri aktararak, “Bu konuşmadaki hakaret ve saldırılar affedilemez” diyerek tepki gösterdi.

Açıklamada, ayrıca, Strumia’nın konuşmasının sadece fizik bilimcileri değil dünyanın her yerindeki bilim adamlarını öfkelendirdiği ifade edildi.