Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

Kim: Pompeo ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile gerçekleştirdiği görüşmeyi ‘verimli ve harika’ olarak tanımladı.

Kore Merkezi Haber Ajansı’na (KCNA) göre Kim, Pompeo ile bir araya geldiği görüşmenin ‘verimli ve harika’ geçtiğini dile getirirken, Pompeo ve Kim, ABD-Kuzey Kore arasında ikinci bir zirvenin en kısa sürede düzenlenmesi konusunda da mutabık kaldı.

Ajansta yer alan haberde, ayrıca Kim’in, Pompeo ile nükleer silahsızlanma sorununu çözmek için detaylı önerilerin ele alındığı ve her iki tarafı ilgilendiren konularda yapıcı görüş alışverişinde bulunduğu görüşmeyi olumlu olarak değerlendirdiğini bildirdi.

Kim’den Trump’a teşekkür

Kim, ayrıca Kuzey Kore ve ABD arasındaki diyaloğun olumlu yönde gelişmeye devam edeceğine inandığını söyleyerek, Haziran ayındaki tarihi zirve sırasında varılan anlaşmayı uygulamak için yürüttüğü samimi çabaları için Trump’a teşekkür etti.

Pompeo: Kim ile ‘iyi ve yapıcı görüşmeler’ gerçekleştirdik

Pompeo ise, Pyongyang’a yaptığı bu dördüncü ziyaretin nükleer silahsızlanmaya doğru ‘daha ileri bir adımı’ temsil ettiğini söyleyerek, Kim ile ‘iyi ve yapıcı görüşmeler’ gerçekleştirdiğini fakat daha yapılması gereken çok şey olduğunu dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan açıklamada ise Kim’in Punggye Ri nükleer deneme sahasınının tamamen imha edildiğini görmeleri için müfettişleri davet ettiği bildirildi.