Lütfen yeni siteyi Bekleyiniz: https://aawsat.com/turkish


Ortadoğu haber | Şarkul El-Avsat

BM, Husilerin mülteci kamplarına saldırmasını kınadı | ŞARKUL AVSAT
Bir Sayfa Seçin

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Koordinatörü Lise Grande, Hudeyde’deki el-Huha ilçesindeki Beni Cabir Mülteci Kampı’na Husi milisler tarafından düzenlenen saldırıyı kınadı.

Grande, BM’nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında “Mağdurların ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yemen’de olup bitenler şok edici. Bunu tanımlamanın başka bir yolu yok” dedi.

İran destekli Husi milisleri geçen cuma günü el-Huha’daki Beni Cabir Mülteci Kampı’nı üç Katyuşa füzesiyle vurmuştu.

Milisler, Batı sahilindeki yerleşim merkezlerini savaşın başlamasından bu yana kasıtlı olarak hedef alıyor. Saldırılarda onlarca kişi ölürken yüzlerce kişi de yaralandı.

Husiler söz konusu eylemlerini daha da ileri taşıyarak kontrol ettikleri şehirlerden kaçmak isteyen sivilleri hedef almaya başladı. Ayrıca ülke içinde göç edenlerin sığındığı mülteci kamplarını da füzelerle ve roketlerle vurmaya başladı.

Saldırılar, Yemen Ulusal Ordusu’nun Hudeyde kenti ve stratejik limanının Husi milislerinden kurtarılması amacıyla askeri takviyeye başlamasının ardından geldi.

“Husi milislerin saflarında savaşmayın”

Devler Tugayı’na bağlı haber sitesinde Husi milislerin sosyal medyada görüldüğünün aksine zafer elde etmediklerine dikkat çekildi. Duyuruda “Sizin güvenliğinizin ve mülkünüzün korunması bizim önceliğimizdir. Bu yüzden İran’ın desteklediği Husi milislerinin yanında savaşmanızı tavsiye ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

Sitede ayrıca Devler Tugayı’na bağlı güçlerin Hudeyde şehrinin kurtuluşunu tamamlayabilmek için bölgeye askeri takviye yapmaya devam ettiği bilgisi yer alırken söz konusu takviyelerin Kilo 16 bölgesine doğru yoğunlaştığı kaydedildi.